keskiviikko 5. elokuuta 2009

Ensimmäisten päivien tunnelmia

No, täällä sitä nyt ollaan. Kaksi yötä uudessa asunnossa takana, ja aika monta vielä edessä.
Perille saavuttiin siis sunnuntaina. Alue, millä asutaan, on aivan ihana. Viehättäviä vanhoja "brown stone"-taloja, vehreä ympäristö ja kaupat, baarit, ravintolat sun muut tarpeelliset palvelut ihan kulman takana. Vieressä on myös iso ja kaunis Prospect park -puisto.

Brooklyn on tunnelmaltaan ja ulkonäöltään hyvin erilainen kuin Manhattan. Kadut ovat tietenkin paljon rauhallisempia, eikä ympärillä kohoa tuhottoman korkeita pilvenpiirtäjiä - mikä on itse asiassa ihan mukavaa. Brooklyn on myös täynnä pieniä, ihania kauppoja, persoonallisia kahviloita ja hurmaavia ravintoloita. Sinänsä ikävää asua täällä jokseenkin köyhänä opiskelijana, mutta toisaalta, kunhan tutustuu paremmin paikkoihin ja ympäristöön, New Yorkista voi kyllä nauttia pienellä rahallakin.

Asunto on ihana, valoisa ja siisti. Pieni tietysti, mutta eipä me niin hirveästi tilaa tarvitakaan. Maisema ikkunasta on myös aika mahtava. Onhan se outoa, herätä aamulla ja nähdä omasta ikkunasta vapauden patsas ja Empire State Building. Ei tämä ihan todelliselta kai vielä tunnu. Ainakaan en ole ihan vielä tajunnut sitä, että täällä sitä nyt sitten oikeasti asutaan seuraavat kaksi vuotta.

Eilinen vietettiin Manhattanilla. Tapasin ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen Kanadalaisen vaihto-oppilasystäväni Courtneyn, jonka olen tavannut viimeksi Brasiliassa. Ei tuntunut siltä, että edellisestä tapaamisesta on oikeasti vierähtänyt seitsemän vuotta. Illalla tavattiin vielä Jacobin kavereita muutamien olusten merkeissä. Tänään pyörittiin koko päivä Brooklynin Ikeassa (joka on muuten TÄYSIN samanlainen kuin meidän Ikeatkin). Hetkittäin pääsi unohtumaan, että kun astelee Ikeasta ulos, vieressä ei kuljekaan nelostie. Nyt suurimmat huonekalut on hankittu, laitan tänne ja facebookiin kuvia asunnosta, kunhan ollaan saatu tavarat kasaan ja paikoilleen. Pienemmät sisustustavarat, verhot, tyynyt ym. sellaiset haluan hankkia muualta kuin Ikeasta.

Huomenna suunnataan taas Manhattanille, menen tapaamaan entistä Plan-kollegaa Jaanaa, joka asustelee itse tällä hetkellä Costa Ricassa ja työskentelee YK:n alaisella Peace Universitylla. Jaanan oma blogin osoite löytyy myös minun profiilistani.

Koulu alkaa vasta elokuun lopussa/syyskuun alussa. Sitä ennen on jotain yleisiä informaatio- ja orientaatiotapaamisia, joiden yhteydessä myös ilmoittaudutaan kursseille. Käyn varmaan jo ensi viikolla pyörähtämässä koulun toimistolla, kansainvälisten opiskelijoiden täytyy käydä ilmoittautumassa aina ennen lukukauden alkua ja näyttämässä viisumipaperit sun muut viralliset dokumentit koulun henkilökunnalle. Otan kuvia myös koululta, kunhan pääsen sinne asti.

Nyt lähdetään kävelylle Prospect Parkiin katselemaan ihmisiä. Yritän kyllä päivitellä tänne kuulumisia mahdollisimman usein, ja laitan myös kuvia pika puolin!

1 kommentti:

  1. JJJEEEEE! :) Sä oot siel, me ollaan tääl. Surkeeta. Eiku hienoo. :) Pidäthän blogin lukijat kiireisenä, vähintään viisi päivitystä viikossa :D :D

    VastaaPoista