torstai 27. toukokuuta 2010

Cidade Maravilhosa

Brasilia. Ikävä olikin jo melkoisen suuri, viime vierailusta kun on ehtinyt kulua jo kahdeksan vuotta.

                                                                                
Saavuin Rio de Janeiroon perjantai aamusta, ja suuntasin lentokentältä Girl from Ipanema -hostelliin jossa opiskelutoverit Mary ja Traci olivat odottelemassa. Ensimmäinen päivä kului paikkoihin tutustumisen merkeissä, ja reippaina tyttöinä aloitimme asunnon metsästyksen jo perjantaina. Meitä on Brasiliassa kaiken kaikkiaan 15, ja yhtä media-puolen opiskelijaa lukuunottamatta olemme kaikki saman GPIA-opinto-ohjelman opiskelijoita. Riossa ei ole valmiiksi järjestettyä asumista kuten toisissa IFP-kohdemaissa, joten me itse etsimme vuokralle kalustettuja asuntoja kesä- ja heinäkuun ajaksi.


Asuntojen löytäminen osoittautui melko haasteelliseksi, koska Riossa on tarjolla paljon luksus-asuntoja ja huoneistoja rikkaille lomailijoille, mutta vähemmän siedettävän hintaisia, opiskelijabudjettiin sopivia paikkoja. Halusimme myös asua Ipaneman kaupunginosassa, joka on täällä yksi turvallisimmista alueista sekä julkisen liikenteen kannalta erittän otollinen alue. Ipanema on kuitenkin myös kalleinta asuinaluetta Riossa, joka teki asuntojen löytämisestä melkoisen haasteellista.

Parin päivän etsinnän jälkeen otimme yhteyttä asunnonvälittäjään jota viime vuonna Riossa olleet opiskelijat olivat käyttäneet. Nilzete, asunnonvälittäjä, vei meidät katsomaan muutamaa asuntoa joista yhteen ihastuimme saman tien. Etsimme kahta asuntoa yhteensä kuudelle tytölle, ja löysimme yhden ison asunnon jossa itse asun nyt kolmen muun tytön kanssa, sekä pienemmän asunnon heti kulman takaa jossa asuu nyt kaksi tyttöä. Olemme aivan Ipaneman metroaseman vieressä, ja noin viiden minuutin kävelymatkan päässä Ipanema rannasta. Copacabana on noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä.


Näytä suurempi kartta


Harjoittelut alkavat vasta ensi viikolla, joten saavumme kaikki Rioon tämän viikon aikana. Noin puolet ryhmästä on jo täällä, loput saapuvat viikonloppuna. Olin hieman huolissani portugalin kielitaidostani, joka on jokseenkin ruosteessa kahdeksan vuoden tauon jälkeen, mutta nyt kun kuulen portugalia joka puolella ja pääsen puhumaan sitä paikallisten kanssa, kahdeksan vuoden takaiset taidot palautuvat nopeasti! Sain hoidettua koko asunnonvuokraustouhun kokonaan portugaliksi, asunnonvälittäjä kun ei puhunut englantia lainkaan, mikä on täällä melko yleistä.

Asumme hyvin lähellä Rion laguunia, ja olemme ottaneet tavaksi aloittaa päivät juoksemalla laguunin ympäri. Lenkki on pituudeltaan noin 7 kilometriä. Lenkin jälkeen on mukavaa mennä istumaan rannalle juomaan kookosvettä ja nauttimaan auringosta. Riossahan on nyt talvi, keskilämpötilat ovat siis vain 25 asteen tienoilla.. :) Viime päivinä aurinko on paistanut pilvettömältä taivaalta ja lämpötila on liikkunut 27 asteen paikkeilla.

Kaikki on siis paremmin kuin hyvin. Kerron harjoitteluistamme enemmän sitten, kun olemme saaneet projektimme aloitettua ja tiedämme itsekin hieman tarkemmin mitä meidän olisi tarkoitus täällä tehdä seuraavien kahden kuukauden aikana. En kuitenkaan usko että tekemisen puute tulee ainakaan vaivaamaan - Rio on melkoinen kaupunki, ja ihmeteltävää kyllä riittää vaikka eliniäksi.


Ipanema Beach

Olohuone


Makuuhuone joka jaetaan kahden tytön kesken. Asunnossa on kaksi samanlaista makuuhuonetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti